Draak

Artikel 1 van 3
€ 60,00 (inclusief btw)

Muursticker van een machtige draak in muurvullend formaat!

Afmeting muursticker:
74 cm breed en 38 cm hoog
XL-formaat: 119 x 60 cm

Oorsprong en Mythen

Draken zijn een van de meest fascinerende en mythische wezens die in talloze culturen over de hele wereld voorkomen. Ze variëren van de vuurspuwende draken uit westerse verhalen tot de sierlijke, wijze draken uit de oosterse mythologie. In het oude China worden draken vereerd als symbolen van macht, geluk en voorspoed. Ze worden vaak afgebeeld als wezens met een lang, slank lichaam, scherpe klauwen en een vriendelijke maar krachtige uitstraling.

Rol in Culturen

In de Chinese cultuur zijn draken diep verweven in tradities en festiviteiten. Ze verschijnen prominent in drakendansen tijdens het Chinese Nieuwjaar, bedoeld om boze geesten te verdrijven en geluk te brengen. In het Westen zijn draken vaak antagonisten in sprookjes en legendes, zoals het beroemde verhaal van Sint Joris en de Draak. Deze verhalen benadrukken vaak moed en overwinning op het kwaad.

Symboliek en Betekenis

Draken symboliseren vaak elementaire krachten van de natuur. In veel Aziatische culturen worden ze geassocieerd met water en regen, terwijl westerse draken vaak worden geassocieerd met vuur en vernietiging. Ondanks deze verschillen, delen alle drakenmythen een gemeenschappelijk thema van immense kracht en wijsheid. Ze zijn bewakers van schatten en kennis, en hun verhalen bevatten vaak lessen over moraal en menselijk gedrag.

Moderne Interpretaties

In de moderne cultuur blijven draken een bron van inspiratie. Ze verschijnen in populaire boeken en films, zoals de "Harry Potter" serie en "Game of Thrones". Videogames en fantasy-romans hebben ook bijgedragen aan hun voortdurende populariteit. Draken zijn niet alleen symbolen van kracht, maar ook van mysterie en avontuur, wat hen geliefd maakt bij zowel kinderen als volwassenen.

---

Hoogwaardige Materialen en Matte Afwerking

Onze draak muursticker is gemaakt van de beste kwaliteit vinyl en heeft een super matte finish. Dit zorgt voor een elegante uitstraling zonder reflecties, waardoor ze er geweldig uitzien op elke muur.

Eenvoudige Installatie en Onderhoud

De muurstickers zijn al gesneden en klaar voor gebruik. Verwijder de sticker eenvoudig van de achtergrond door deze licht te buigen, zodat de snijlijn zichtbaar wordt. Plak de sticker op een vlakke ondergrond, inclusief met latex behandelde muren, mits volledig droog. Onze stickers zijn afwasbaar en waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in de keuken of badkamer. Als je de sticker wilt verwijderen, verwarm deze dan met een föhn om de lijm los te maken zonder schade aan de muur.

Veelzijdige Decoratieopties

Of je nu een kinderkamer wilt opvrolijken of een woonkamer wilt transformeren, onze muurstickers bieden een veelzijdige en stijlvolle oplossing. Combineer ze met andere elementen voor een compleet thema of gebruik ze als een opvallend accentstuk.

Bestel Nu en Creëer je Droominterieur

Wacht niet langer om je huis te verfraaien met onze unieke monstera muursticker. Bestel nu en geniet van een unieke charme in elke kamer.

© 2011 - 2024 VAN IKKE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel