Gouden gifkikker

Artikel 18 van 87
€ 50,00 (inclusief btw)

Muursticker van Dendrobates auratus, een pijgifkikker uit Panama en Costarica

Afmeting 32cm x 31cm

De XL is 65 x 62 cm

Gouden Gifkikker: Klein maar Dodelijk

Uiterlijk en Toxiciteit

De gouden gifkikker is een van de meest giftige dieren ter wereld, ondanks zijn kleine formaat. Zijn felgele kleur dient als een waarschuwing voor potentiële roofdieren. De gifstoffen in zijn huid kunnen dodelijk zijn en worden door inheemse stammen gebruikt voor het vergiftigen van blaaspijlpijlen.

Leefgebied en Voeding

Deze kikkers leven in de regenwouden van Colombia, waar ze zich voeden met kleine insecten. Hun gif is afkomstig van de alkaloïden in hun prooidieren. Ze hebben een vochtig en warm klimaat nodig om te overleven, wat hen kwetsbaar maakt voor habitatverlies door ontbossing.

Medische Toepassingen

Ondanks hun gevaarlijke aard, zijn gouden gifkikkers belangrijk voor medisch onderzoek. Wetenschappers bestuderen hun gifstoffen voor mogelijke toepassingen in pijnstillers en andere medicijnen. Hun unieke biochemie kan inzichten bieden in nieuwe behandelingen voor verschillende aandoeningen.

Bescherming en Behoud

Gouden gifkikkers worden bedreigd door habitatverlies en illegale handel. Beschermingsprogramma's en natuurreservaten zijn essentieel om hun populaties te behouden. Educatie en bewustzijn vergroten ook de inspanningen om deze bijzondere dieren te beschermen.

---

Hoogwaardige Materialen en Matte Afwerking

Onze gouden gifkikker muursticker is gemaakt van de beste kwaliteit vinyl en heeft een super matte finish. Dit zorgt voor een elegante uitstraling zonder reflecties, waardoor ze er geweldig uitzien op elke muur.

Eenvoudige Installatie en Onderhoud

De muurstickers zijn al gesneden en klaar voor gebruik. Verwijder de sticker eenvoudig van de achtergrond door deze licht te buigen, zodat de snijlijn zichtbaar wordt. Plak de sticker op een vlakke ondergrond, inclusief met latex behandelde muren, mits volledig droog. Onze stickers zijn afwasbaar en waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in de keuken of badkamer. Als je de sticker wilt verwijderen, verwarm deze dan met een föhn om de lijm los te maken zonder schade aan de muur.

Veelzijdige Decoratieopties

Of je nu een kinderkamer wilt opvrolijken of een woonkamer wilt transformeren, onze muurstickers bieden een veelzijdige en stijlvolle oplossing. Combineer ze met andere elementen voor een compleet thema of gebruik ze als een opvallend accentstuk.

Bestel Nu en Creëer je Droominterieur

Wacht niet langer om je huis te verfraaien met onze unieke gouden gifkikker muursticker. Bestel nu en geniet van een unieke charme in elke kamer.

© 2011 - 2024 VAN IKKE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel